Pins & Needles

 02 maart 2014; PML-Tysabri update. Biogen maakt steeds minder bekend over het verloop van PML, zo vind ik alleen nog indirect op de blog van Prof. Giovannoni gegevens over het aantal aan PML overleden Tysabri/MS-patiënten.

Er zijn nu wereldwijd 439 gevallen en 99 overlijdens door Biogen gemeld. Het totaal aantal PML gevallen per 4 februari en het aantal overlijdens per 6 januari. Het algemene risico op PML ongeacht de toedieningsduur ligt nu op 3.45, waarvan een klein kwart overlijdt.

Een risico wat je niet licht neemt, lijkt mij. Toch zijn de neurologen optimistisch dat met de betere bewaking door de Biogen-Idec JC virus bloedtest het risico afneemt.

Pins & Needles

Generika Und Herstellermedikamente Online Ohne Rezept. Kaufen Sie Kostengünstige Medikamente Online, Ohne Verschreibungspflichtig Zu Sein. Kaufen Und Erwerben Sie Ihre Medikamente Online. Sie Müssen Nur Kostengünstig Innerhalb Der Nahegelegenen Apotheke Von Ihrem Wohnort Auf Diese Website [URRLL] Gelangen! Sie Werden Nicht Zum Arzt Gehen Und Ein Rezept Bekommen Wollen. Um Das Beste Angebot Zu Finden, Fordern Sie, Ich Begnüge Mich Nur Mit Den Kosten Für Diese Aufbewahrung Und Befürworte Sie.
cropped-photo-3.jpg02 oktober 2013; PML-Tysabri update. In de maand augustus zijn er zes PML gevallen (+6) bijgekomen. Deze maand zijn er geen gegevens meegedeeld over het aantal aan PML overleden Tysabri/MS-patiënten. Er zijn nu wereldwijd 401 gevallen en (waarschijnlijk) 92 overlijdens door Biogen gemeld.

Naar aanleiding van een reactie van een lezer heb ik weer eens geschreven waarom ik deze gegevens bijhoud:

Ilona:

Bedankt voor je maandelijkse update, ik gebruik dit middel al jaren maar de angst voor PML blijft. Het moeilijke is dat je zelf niet alle informatie bezit die je nodig hebt om tot een goed oordeel te komen, je moet vertrouwen hebben in de zorg die je krijgt met de adviezen van artsen en andere deskundigen in het vakgebied, maar wordt de medische wereld niet omgekocht door de farmacie? De medicinalisering van de samenleving gaat in raptempo omhoog er valt nog veel te verdienen in deze sector, de artsen en toekomstigen artsen zijn daarvoor de sleutel voor de farmacie. Niet alle vakliteratuur is zo waar als het lijkt…

Mijn antwoord:

Allereerst mijn excuses voor mijn late reactie. En hartelijk bedankt voor je steun. Ik ben in 2010 begonnen het verloop van PML in MS-Tysabri patiënten te volgen omdat ik op dat moment zelf moest beslissen of ik het middel ging nemen. Ik was recent gediagnosticeerd en uiteindelijk ‘op COPAXONE’ gezet. Toen ik twee aanvallen binnen 9 maanden op dit middel had werd geadviseerd om naar Tysabri over te stappen. Maar ik koos ervoor om het nog aan te zien, eenvoudigweg omdat ik als de dood was voor PML. En met zo’n angst leven leek me ook geen goed klimaat om mijn MS onder controle te krijgen. Nu, ruim drie jaar verder heb ik nog geen grote nieuwe aanvallen doorgemaakt. Dus blijf ik maar bij mijn COPAXONE. Of het een goede keus is kan niemand me vertellen; het meerendeel van de aanvallen schijnt niet door artsen opgemerkt te worden anders dan door nieuwe plekken in de hersenen. Mijn hersenbeeld is niet helemaal stabiel, maar dramatische veranderingen zijn er ook niet. Dit is mijn verhaal met Tysabri.
Ik houd nog steeds de PML gegevens voor Tysabri bij, juist zoals jij ook zegt omdat we de informatie nodig hebben. Toch stoort het me dat ik niet iets soortgelijks voor de andere MS middelen kan bijhouden. De financiële markt heeft ooit deze transparantie voor Tysabri-PML afgedwongen. Het ging alleen maar om geld van de investeerders. De patiënten spelen geen rol… Het is nu moeilijk voor Biogen om te stoppen met de maandelijkse publicatie van het PML verloop. Professor Giovannoni waarvan ik veel van mijn informatie overneem werd laatst ook al aangemaand door Biogen om zijn besprekingen over dit onderwerp niet meer aan ‘iedereen’ ter beschikking te stellen. Over de laatste maand heeft Biogen alleen maar het aantal nieuwe gevallen van PML bekend gemaakt, misschien dat er niemand overleden is, misschien dat ze beetje bij beetje met het openbaarmaken van de PML-Tysabri gegevens willen stoppen. We weten het niet.
Het is absoluut waar wat je zegt over de medicinalisering van de samenleving. Ik voel me vaak een melkkoe voor de pharmaceutische industrie, we zijn ellendig genoeg en lekker lang ziek om een interessant doelwit te zijn. Nieuwe middelen komen op de markt, maar ze zijn zo schrikbarend duur dat de ziekenfondsen en verzekeringen ze niet langer meer vergoeden. Misschien is dit een manier om de pharmaceutische industrie onder controle te houden, maar de strijd wordt over de rug van patiënten uitgevochten.
En vakliteratuur, inderdaad, daar kan je ook niet altijd op afgaan. Af en toe zijn er stille roependen in de woestijn die de erbarmelijke kwaliteit aan de orde stellen. Artsen moeten ook in de wedloop mee en zoveel mogelijk publiceren en geciteerd worden om zelf nog geld voor onderzoek binnen te kunnen halen. Geld, geld, geld – de grootste kwaal op aarde!
Dank voor je reactie, Julie

Pins & Needles

Tysabri26 augustus 2013; PML-Tysabri update. In de maand juli zijn er nogal wat gevallen (+18) bijgekomen en meerdere Tysabri/MS-patiënten overleden aan PML (+4). Er zijn nu wereldwijd 395 gevallen en 92 overlijdens gemeld.

Dit keer publiceerden mijn Duitse (Otto Alexander van Chefarztfrau) en Engelse (Prof. Giovannoni van Multiple Sclerosis Research Blogspot) bronnen hun updates ongeveer tegelijkertijd. Professor Giovannoni is hoopvol dat het tij begint te keren; “”Now that we have a risk stratification policy in place the rate of new cases is dropping each month. So you need to interpret the overall figures very carefully.”(*) Een van de vele reacties op zijn blogpost geeft aan hoe belangrijk Tysabri kan zijn;

Anonymous Wednesday, August 21, 2013 10:25:00 pm

“I have now had 39 infusions of Tysabri and I am positive for the virus. I know I am taking a risk, but I am not prepared to take a chance of going back to what I was like before starting treatment. My MS was so bad I am sure I would be in a wheelchair by now if I had not started Tysabri. Instead I have managed to keep my job and have recovered to a point that I call my myself almost normal. May be if a new treatment as effective as Tysabri comes along I will switch, but at the moment I am not prepared to stop.” (**)

Ik weet niet wat er van te denken; er is zeker geen grote toename te zien. Maar 18 nieuwe gevallen in juli valt niet mee. Wat wel helder voor mij is, is dat Tysabri voor velen onder ons de last duidelijk weer draagbaar maakt. Dit lees ik in onze FB-groepen en in de reacties die ik (soms) krijg.

Laten we hopen dat het aantal PML gevallen op Fingolomod blijft bij dat ene recente geval, waarbij bovendien misschien ook andere factoren een rol hebben gespeeld. En hoe lang moeten we nog wachten tot BG-12 in de EU op de markt komt? Biogen trekt de melk op zolang ze hun patenten niet veilig kunnen stellen.

En misschien nog belangrijker, laten we hopen dat de farmaceuten de prijs niet nog verder opdrijven én dat de verzekeraars de nieuwe MS pillen gaan vergoeden. Wat de meest effectieve MS medicijnen betreft lijkt ‘geld’ het steeds meer van ‘de beste zorg’ te winnen.

(*) red. “Nu dat we een risicomanagement beleid hebben neemt de toename aan gevallen iedere maand af. We moeten het totaal aantal gevallen dus heel voorzichtig interpreteren.”

(**) red. “Ik heb nu 39 Tysabri infusen gehad en ben positief voor het virus (JC). Ik weet dat ik een risico neem, maar ik ben niet bereid te riskeren dat ik terugga naar hoe ik was voordat ik met de behandeling begon. Mijn MS was zo slecht dat ik zeker nu in een rolstoel zou zitten als ik niet met Tysabri begonnen was. Daarvoor in de plaats heb ik mijn baan kunnen behouden en voel ik me zoveel beter dat ik mezelf bijna ‘normaal’ zou noemen. Misschien dat ik van medicijn zou veranderen als er een gehandeling kiomt die net zo effectief is als Tysabri, maar op dit moment ben ik niet bereid om te stoppen.”

Pins & Needles

The man’s diet should consist exclusively of products of natural origin. It should be once and for all forgotten about any preservatives, taste enhancers that are contained in fast food dishes, and food ready to eat. treat-ed-online.com/how-can-i-achieve-an-erection/.
4 augustus 2013: Tysabri PML update.

Net de gegevens weer bijgewerkt. Eigenlijk meer van hetzelfde, als alle voorgaande keren is het deprimerend om de getallen te zien. Ik geef ze dit keer maar niet. Iedereen de ze wel wil zien kan naar de pagina gaan.

Barts risk benefit Tysabri June 13

 

Prof. Giovannoni publiceert wel weer zijn gedetailleerde presentatie, onder de noemer ‘voor professionals’. Een slimme oplossing om toch iedereen die wil toegang te geven.

Pins & Needles

22 juni 2013 Tysabri-PML update; 13 nieuwe PML gevallen en twee patiënten overleden. Wereldwijd zijn er nu 372 PML gevallen gemeld en 85 MS-patiënten aan Tysabri gerelateerd PML overleden.

Er is verder niet veel nieuws te melden, behalve dat Prof. Giovannoni zijn presentatie vereenvoudigd heeft. Onder andere Biogen, de producent van Tysabri, had hier op aangedrongen omdat de ‘overvloed’ aan informatie niet goed zou zijn of begrepen zou worden door de patiënten. Na zijn lezers hun mening gevraagd te hebben heeft hij inderdaad een kortere versie op zijn blog gezet (zie hieronder).

Zelf vind ik het jammer. Maar misschien zien jullie ook liever de kortere versie?

Pins & Needles

23 maart 2013       De laatste Tysabri-PML gegevens zijn weer gepubliceerd door Biogen; per 5 maart 2013 wereldwijd 12 nieuwe gevallen (totaal 343) en 3 patiënten overleden (totaal 79).

Veel lezers vinden dat het publiceren van deze gegevens de negatieve kant van Tysabri te sterk benadrukt. Dat zou onterecht zijn, zoals uit het onderstaande plaatje blijkt is het nog steeds een van de meest effectieve remmers. Toch is het ook belangrijk dat we allemaal weten wat de risico’s van dit medicijn zijn. Vandaar…

Risico profiel Tysabri data bijgewerkt tot en met 5 februari 2013(Prof. Giovannoni, neurologie, Barts and the London School of Medicine and Dentistry)

Risico profiel Tysabri data bijgewerkt tot en met 5 februari 2013(Prof. Giovannoni, neurologie, Barts and the London School of Medicine and Dentistry)

Prof. Giovannoni heeft overigens zijn ‘Tysabri safety update’ ook recent weer bijgewerkt (data t/m 5 februari 2013). Zijn slideshow geeft zoals gewoonlijk een heel volledig overzicht.

Pins & Needles

19 januari 2013
PML-Tysabri update; afgelopen december zijn er elf nieuwe gevallen en één overlijden gemeld (peildatum 2 januari 2013).

Wereldwijd zijn er nu 323 (+11) PML gevallen en 70 (+1) sterfgevallen gerapporteerd.

PML-Tysabri Update december 2012

Am Wenigsten Teure Preise Und Zufriedenheit Sicher. Im Internet Pillenhändler. Online-Apotheke. Vollständige Privatsphäre. Jeder Besucher Muss Hier discover this Vorbehaltlos Telefonisch Korrekt In Der Drogerie Einkaufen. Und Holen Sie Sich Die Besten Angebote Für stromectol. Markenname Und Generika Zum Verkauf.
28 december 2012    Na lang twijfelen post ik toch weer wat uitgebreider over het vóórkomen van PML in MS-Tysabri patiënten. Ik had op het stabiliseren van het aantal gevallen gehoopt, nu dat uitblijft gebruik ik de gelegenheid om de zeer gedetailleerde presentatie van Prof. Giovannoni te “herposten” (zie hieronder) om zelf wat toe te voegen.

De laatste keer dat ik wat meer over dit onderwerp schreef was in oktober 2011. Na deze update, nu ruim één jaar later, is de kans op PML per duizend patiënten van 1,82 naar 2,77, het totaal aantal gevallen van 170 tot 312 en het aantal overlijdens van 33 tot 69 opgelopen. Er zijn sinds oktober 2011 ruim 20.000 Tysabri gebruikers bijgekomen (van 88.100 naar 108.300). Ongeveer de helft van het aantal gebruikers heeft het middel nog niet langer dan twee jaar toegediend gekregen. We kunnen dus verwachten dat de stijging nog enige tijd door zal gaan. Tot slot heeft de afname na het derde jaar waar men aanvankelijk op hoopte zich niet waargemaakt.

Bij dit alles is het belangrijk dat de neurologen Tysabri nog steeds als het meest effectieve middel voor de agressievere schubvorm van MS beschouwen. Met Gilenya is nog te weinig ervaring opgebouwd.

Het lijkt mij dat we de aanbeveling van Prof. Giovannoni en vele andere neurologen ter harte moeten nemen om geregeld de bloedtest naar antilichamen tegen het JC-virus (de veroorzaker van PML) te laten doen en voor een goede begeleiding te zorgen.

Zelf hoop ik dat er snel minder riskante middelen beschikbaar worden!

 

Pins & Needles

Du kan köpa billiga botemedel mot erektil dysfunktion i apoteket hemifrån här öppet. Med stor rabatt .. Varumärken och generiska läkemedel till salu. En av de stora fördelarna med Levitra är att du kan ta med mat och utan för att detta ska påverka absorptionen eller försena effekt Läs det här Efter en sexuell relation, jag har vanan att röka, jag kan göra det fritt om jag tog Levitra? Enligt rapporter av studier, rökare inte upplever några biverkningar annorlunda, varken i frekvens eller intensitet, Kommentar med icke-rökare.
Kanadische Apotheke Zugelassen. Online Viagra Cialis Levitra Aus Kanada. Online Ohne Rezept. Jeder Einzelne Muss Schnell Minimale Kosten In Der Apotheke Im Haus Unter zofran kostet ohne versicherung Finden. Sie Benötigen Kein Rezept, Um Die Medikamente Zu Erhalten. Holen Sie Sich Auch Kostenlose Proben Von zofran.
21 oktober;        PML-Tysabri update per 3 oktober 2012 = 13 nieuwe PML gevallen en een dode. Wereldwijd zijn er nu 298 PML gevallen in MS patiënten gemeld, waarvan er 63 overleden zijn.